Karriärmöjligheter för personer med skol- eller universitetsexamen?

WALTER GROUP ger en chans till de som vill ta första steget in i arbetslivet.

 

Vi erbjuder utexaminerade från ekonomiskt eller språkligt inriktade skolor, högskolor eller universitet en plats i vår organisation. Yrkeserfarenhet eller branschkunskaper är inget krav.

 

Du får en intensiv upplärning inom ramen för vårt traineeprogram "Train the Winner" och förbereds på så sätt på dina kommande uppgifter.

 

Vi främjar din yrkesmässiga och sociala kompetens och coachar och vägleder dig i din utveckling. WALTER GROUP växer kontinuerligt och långsiktigt. Väx med oss!

Karriärmöjligheter för Professionals?

Yrkeserfarenhet eller branschkunskaper krävs vanligtvis inte för att påbörja arbetet i vår operativa verksamhet, eftersom vi ger våra nya medarbetare en omfattande teoretisk och praktisk utbildning inom ramen för vårt traineeprogram.

 

Men ibland händer det att exempelvis vår IT-avdelning, vår juridiska avdelning eller vår försäljningsavdelning söker efter Young Professionals med gedigna erfarenheter och förkunskaper.

 

Ta en titt på våra utannonserade tjänster under "lediga jobb".

Utbildar LKW WALTER lärlingar?

De klassiska lärlingsyrkena speditionshandläggare eller kontorist kan man inte utbilda sig till i vårt företag. Vi erbjuder utexaminerade från yrkeshögskolor, högskolor eller universitet vårt traineeprogram ”Train the Winner”, i vilket fackspecifika kunskaper undervisas praktiskt och teoretiskt.

Hur ser ansökningsförfarandet ut?

I varje jobbannons som publiceras på webben finns det en länk som tar dig till vårt webbaserade ansökningsformulär. Vi ber dig att fylla i detta formulär och skicka iväg det tillsammans med dina bilagor.

 

Det bekräftelsemejl som omgående skickas till dig ger dig säkerheten att din ansökan mottagits. Inom 14 dagar kommer du att få ett svar från vårt rekryteringsteam gällande din ansökan.

 

Rekryteringsprocessens förlopp: ett första lära-känna-samtal via telefon eller Skype, därefter ett individuellt samtal med en rekryterare. Rör det sig om en speciell position kan det komma till ett andra möte med en områdeschef. Resekostnaderna står vi för efter överenskommelse.

 

Hur det har gått med din ansökan får du reda på per mejl eller telefon. Har du frågor som gäller statusen på din ansökan kan du alltid vända dig till vårt rekryteringsteam. Link: Kontakt

Hur ansöker jag?

Vi föredrar ansökningar via vårt online-ansökningsformulär för jobbannonser
Lediga jobb

 

Du har möjligheten att bifoga upp till 5 bilagor. Ditt CV, personligt brev och de viktigaste betygen ska ingå där. Du kan också ansöka till oss skriftligen per post eller e-post.

Får jag mina resekostnader ersatta?

Om du har slutfört ansökningsprocessens första fas (per telefon- eller Skype-intervju), inbjuder vi dig på vår bekostnad till en personlig intervju i Wiener Neudorf eller Kufstein.

Behöver jag ett arbetstillstånd?

EES-medborgare behöver inget arbetstillstånd. Andra länders medborgare måste förutom arbetstillstånd också ha uppehållstillstånd. Vi stödjer dig under denna process.

Ytterligare information finns hos den österrikiska arbetsförmedlingen (AMS) - www.ams.at

Vilka särskilda fackkunskaper behöver jag? (utbildning, skolutbildning)

Vi vänder oss med våra jobberbjudanden i första hand till utexaminerade från yrkesskolor, yrkeshögskolor, högskolor och universitet. Förkunskaper om logistik och spedition är inte obligatoriska. Den fackspecifika kunskapen förmedlar vi genom vårt traineeprogram ”Train the Winner”

Hur bra måste min tyska vara?

Tyska är vårt företagsspråk. För att kunna föra en god dialog med alla anställda under din utbildning, och vid intern kommunikation, behöver vi en startnivå i tyska på minst B1 - och helst B2 (enligt den europeiska referensramen för främmande språk).

Hur bra måste mina kunskaper i utländska språk vara?

Vi talar med våra kunder och affärspartners på deras modersmål. För att säkerställa en målinriktad kommunikation här bör dina kunskaper i främmande språk ligga på B1, och helst på B2 (universitetsnivå), enligt den europeiska referensramen för främmande språk.

När börjar traineeprogrammet?

Det finns inga fasta startdatum. Traineeprogrammet anpassas individuellt till dig och kan börja när som helst. Traineeprogrammet består av en solid grundutbildning och fördjupad specialiserad utbildning inom ditt ansvarsområde.

Hur stor är sannolikheten att jag som trainee får ett anställningsavtal utan tidsbegränsning?

Traineeprogrammet är, förutom den fackspecifika utbildningen, till för att vi ska lära känna varandra. Det är emellertid inte något ytterligare steg i kandidaturvalet. Som traditionellt familjeföretag är vi intresserade av ett långsiktigt samarbete.

Anställer ni också lastbilschaufförer?

LKW WALTER är en transportorganisation utan egen fordonspark. Vår uppgift är planering, organisation och styrning av vägtransporter. Dessa transporter utförs av våra transportpartners. Därför anställer vi hos LKW WALTER uteslutligen kontorspersonal.

Vilka är arbetstiderna?

På grund av de rättsliga kraven arbetar vi 40 timmar per vecka. Det dagliga arbetet börjar klockan 8:00. På helgerna njuter vi av vår fritid.

Finns det en klädkod på LKW WALTER?

Vi värdesätter ett välvårdat och professionellt utseende - lediga fritidskläder för fritiden och lediga affärskläder på kontoret!

Hur får jag en firmalägenhet?

Vi hjälper dig gärna att hitta en bostad. Vi samarbetar med pålitliga hyresvärdar och bostadsrättsföreningar i området, där du direkt och enkelt kan få din första lägenhet.

Hur kommer jag till jobbet?

Mellan Wien och Wiener Neudorf finns det en gratis busslinje tillgänglig för våra medarbetare. Vår anläggning i Kufstein ligger centralt och är perfekt ansluten till kollektivtrafiken (både buss och tåg). Våra bilförare drar nytta av de gratis parkeringsplatserna.

Vad gör LKW WALTER för mitt välbefinnande?

Arbetet måste balanseras med fritid - En bra balans mellan fritid och arbete är viktigt för oss. Därför stöder vi idrottsaktiviteter som beachvolleyboll, fotboll, löpning, skidåkning, tennis och spinning. Hälsan har prioritet! Då hjälper det med rökfria kontor, lågstrålande TFT-bildskärmar, optimalt inomhusklimat, flera avslappningsområden (lässal, kaffehörna, WALTER Park), internläkare med vaccineringstjänst, och mycket mer. Vi är en stor familj. Ett gott verksamhetsklimat, laganda och VI-känsla ligger oss särskilt varmt om hjärtat.

Vem äger LKW WALTER?

LKW WALTER är ett familjeföretag och drivs fortfarande av grundarfamiljen i 3:e generationen. Våra aktier ägs till 100 % av familjen. Därför är vi oberoende av externa investerare och framgångsrika sedan årtionden.

Varför har LKW WALTER så bra kreditvärdighet?

LKW WALTER medverkar inte heller i spekulativa transaktioner eller riskfyllda företagsförvärv. Vi växer organiskt – steg för steg – tillsammans med våra partners och lägger inte ut pengar förrän vi har tjänat in dem! Vi får toppbetyg från välkända kreditvärderingsinstitut och topplaceringar i ”Austria's Leading Companies” och våra anställda får den trygghet som kommer med ett finansiellt starkt företag.

Vad är det som gör LKW WALTER så krissäkert?

”Transport har alltid en framtid” - det betyder för dig ett jobb med framtidsperspektiv. Tack vare vår specialisering på transportsektorn, balanserade kundkretsen - från små och medelstora företag till internationella konserner - och mångfalden av våra kunders brancher är vi i stort sett oberoende av konjunkturfluktuationer. Detta ger företaget säkerhet och garanterar hållbar framgång.

Vad är utmärkelsen ”Austria's Leading Companies”?

Utmärkelsen ”Austria's Leading Companies” presenteras varje år av ”Wirtschaftsblatt”, Österrikes mest prestigefyllda affärstidning, i samarbete med PricewaterhouseCoopers och Kreditschutzverband. Ett objektivt och omfattandet prestandamätsystem är basis för valet som "Austria's Leading Company". Särskild uppmärksamhet ägnas åt kreditvärdighet och hållbara affärer - värden som åtnjuter hög prioritet i WALTER GROUPs alla företag.

I vilka länder har LKW WALTER filialer?

Vi finns i huvudkontoret i Wiener Neudorf, söder om Wien, och i Kufstein, Tyrolen. Härifrån arbetar våra medarbetare från 40 länder med våra marknader i Europa, Ryssland, Centralasien, Mellanöstern och Nordafrika.

Varför söker LKW WALTER kontinuerligt nya medarbetare?

Våra engagerade medarbetares framgångsrika insats möjliggör WALTER GROUPs kontinuerliga tillväxt.

 

LKW WALTER - Utveckling & perspektiv

^ - Top

Denna webbplats använder cookies för att kunna ge er den bästa möjliga användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner ni lagring av cookies. Mer information hittar du på: Användarvillkor